Verbouw kantongerecht Wageningen tot woning

Een uniek project! De verbouwing van de zittingszaal van het voormalige kantongerecht in Wageningen tot woning met een nieuw bijgebouw.

Door het toevoegen grote gaten in de gevel op de begane grond ontstaat balans tussen de grote openingen op de verdieping en kunnen deze gehandhaafd blijven. Het verhoogde terras zorgt voor een barriere tussen het openbare gebied en de priveruimte en sluit aan bij het vloerniveau binnen. De kenmerkende houten wandbekleding uit zittingszaal wordt hergebruikt als accent in de gevels.

vorige volgende
Nieuwe gevel met overdekte entree woning

Nieuwe gevel met overdekte entree woning

Kantongerecht in huidige staat

Kantongerecht in huidige staat

Nieuwe gevelopeningen in stijl van bestaande karakteristieke ramen

Nieuwe gevelopeningen in stijl van bestaande karakteristieke ramen

Nieuwe achteringang met een tuinpaviljoen

Nieuwe achteringang met een tuinpaviljoen

Toevoeging van een tuinpaviljoen en verhoogd terras

Toevoeging van een tuinpaviljoen en verhoogd terras

Vogelvlucht tuin en verhoogde terras

Vogelvlucht tuin en verhoogde terras